Werkplaats

De werkplaats is het hart van Myboilie. Hier kan je je eigen boilies ontwerpen, fijnslijpen en laten draaien. Je kunt hier direct gebruik van maken. Bij het bestellen moet je je als gebruiker registreren en akkoord te gaat met onze algemene voorwaarden. Je krijgt hiervoor een persoonlijk profiel dat met een wachtwoord is beschermd. Je recepten en overige gegevens blijven hierdoor voor jezelf. In deze werkplaats doorloop je 4 eenvoudige stappen. Ze hoeven niet perse in chronologische volgorde te worden afgewerkt, maar dit werkt wel het meest overzichtelijk. Alleen stap 1 (het kiezen van een basismix) is verplicht. 


Stap 1 => Kies je basis:

 • Hier kies je jouw basismix. We bieden vier mixen. Afgestemd op de seizoenen. Ze zijn allen gebaseerd op dezelfde robuuste en goed draaibare grondslag, waardoor je als visser veel ruimte hebt om eigen grondstoffen toe te voegen. Het is een neutrale mix waardoor je alle kanten op kan. 
 • Ons advies is om de mix te kiezen die bij het seizoen past en daarop verder te werken, maar dat hoeft niet. De zomermix is het meest "uitgekleed" en geeft de meeste ruimte om je eigen grondstoffen te kiezen. Ruimte dus om te variëren en te experimenteren. Van een slimme, schrale koolhydratenbom met een tikkie flavour of trigger tot aan een vette, voedingsrijke notenmix, vismeelbal of birdfoodknikker. Aan jou de keus om er iets moois van te maken.
 • Je kunt ook de basismix zonder toevoegingen laten draaien. Misschien met alleen een enkele flavour of trigger. Je boilie is dan goedkoop, van hoge kwaliteit grondstoffen, super vers... en in bepaalde situaties een absolute brokkenmaker!
 • Wil je een beetje op gang geholpen worden, dan vind je achter de "Preload"-button recepten die andere vissers (en MyBoilie) met je willen delen. Deze kan je selecteren en eventueel van opmerkingen of kwaliteitswaarde voorzien. De schuifjes in de werkplaats staan hiermee ingesteld op het desbetreffende recept.

 Stap 2 => Bepaal het karakter:

 • Als je besluit om de basis om te bouwen, beginnen we met het kiezen van het karakter van je boilie. Je kunt kiezen uit 8 verschillende "families". Elke familie is voorzien van 1 tot meerdere soorten grondstoffen. De site opent bij de "Vis-familie", maar je kunt gewoon de verschillende families aan klikken. Handig is om eerst eens alle families te doorlopen, dan weet je wat we te bieden hebben.
 • De opbouw van elke familie is steeds hetzelfde. Je treft 1 of meerdere grondstoffen met daarachter een schuifje. Met deze schuifjes kan je hoeveelheden in procenten (%), grammen (gr.) of milliliters (ml.) instellen.
 • Rechts zie je een omkadert vak waarin de opbouw van je basismix (tot dan "je recept"), de hoeveelheden macro-ingredienten en de prijs/kilo staan aangegeven. Bij het verplaatsen van de schuifjes zul je zien dat deze waarden veranderen. Het ingrediënt wordt aan het recept toegevoegd en de verschillende waarden (incl. de prijs!) wijzigen mee.
 • Rechts van de grondstoffen zie je een 'i' van informatie. Als je die aanklikt verschijnt er een pop-up-vak met daarin een toelichting op de desbetreffende grondstof. Door nog een keer op de 'i' te klikken sluit het vak zich weer.
 • Je kunt zowel binnen een familie meerdere grondstoffen kiezen en instellen, als ook keuzes maken uit grondstoffen uit andere families. Het totaal van jouw toegevoegde ingrediënten mag echter nooit boven de vastgestelde maximale hoeveelheid komen zoals aangegeven bij de basismix (35% - 40%). Mocht dit wel gebeuren, dan krijg je een alert te zien (zie voor uitleg onze "Vuistregels"). 
 • Hetzelfde gebeurt wanneer je te veel ingrediënten kiest die je boilie laten drijven. 
 • Zo je wilt kan je ook ingrediënten zoeken met behulp van de zoekmachine en/of waarden van (gekozen) ingrediënten wijzigen door deze aan te klikken. 
 • Wil je ingrediënten uit je recept verwijderen, dan klik je simpelweg op (-) achter het desbetreffende ingrediënt.

 Stap 3 => Verbeter de smaak:

 • Bij de derde stap krijg je de mogelijkheid om je gekozen karakter qua smaak (of attractiviteit) te verbeteren. Hierbij kan je kiezen uit 4 methoden. 
 • De werkwijze is vervolgens precies dezelfde als bij het bepalen van het karakter.

Stap 4 => Beïnvloedt fysieke eigenschappen: 

 • Dit is de laatste stap van het proces. Hier kan je 4 waardevolle fysieke eigenschappen beïnvloeden. Ook hier maak je gebruik van schuifjes en is informatie onder (i) voorradig om te begrijpen wat je doet. Een en ander wijst zich vanzelf.

Na het afronden van stap 4 kan je jouw recept opslaan in je "Persoonlijk Profiel". Dit is de plek waar jouw recepten en je bestellingen staan gearchiveerd. Je kunt overigens ook je recept gewoon tussendoor opslaan en later via je persoonlijk profiel er weer aan werken. Zie voor meer uitleg het hoofdstuk "Profiel".