Budget

Prijsopbouw:  

Het moderne karpervissen is in de jaren uitgegroeid tot een vrij kostbare bezigheid. De hoeveelheid spullen die vissers met zich meesjouwen is fors toegenomen en het dagelijkse hoeveelheid voer dat in het water verdwijnt is aanzienlijk. Op jaarbasis kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Rede genoeg om hier in ieder geval bewust mee om te gaan. Bij MyBoilie hebben we in het kader hiervan drie voorwaarden gesteld. Dit los van het prijspeil en ongeacht de boilie die je ontwerpt of batch die je draait:

  • Grondstoffen moeten van goede kwaliteit zijn en vers (niet bezuinigen hier).
  • We willen transparantie in grondstoffen, hoeveelheden en verhoudingen bieden (zodat je weet waar je voor betaald).
  • De visser bepaald zelf de opbouw van de boilie (en daarmee de prijs).

Aan het laatste zitten noodzakelijkerwijs restricties verbonden in verband met de draaibaarheid, de gezondheid van de karper en het voorkomen van enkele fysieke eigenschappen (boilies die drijven bijvoorbeeld). Dit zit echter niet in de weg om eindeloos te variëren en te experimenteren! Zie voor een verdere toelichting onze "Vuistregels".

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk...? In de werkplaats waar je je recept ontwerpt loopt in het scherm een "teller" mee. Deze geeft de prijs aan per kilo bij een afname van een enkele batch (= 10 kilo). Je zult zien dat deze prijs verandert na elke stap die je zet. Dit gebeurt omdat ons systeem bij elke aanpassing ook de prijsconsequentie doorrekent. Zo kun je al tijdens het ontwerpen zien wat jouw keuze betekent voor het eindbedrag (je budget dus). De prijs die je ziet is inclusief btw. en alle kosten om: 

  • Op aanvraag te kunnen inkopen (weinig bulk in voorraad).
  • De recepten te kunnen draaien en te verpakken.
  • De site te laten draaien, onderhouden en ontwikkelen.

De verzendkosten zijn exclusief (= 6,95 euro / 30 kilo). Zo ook de eventuele kosten om te vacumeren (= 0,50 euro / kilo) of de keuze om readymades te leveren (= 0,25 euro / kilo). 

Het voordeel van deze werkwijze is dat je onderscheidt kunt maken tussen luxe en minder luxe boilies. Afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt, het budget dat je hebt of de doelstelling die je nastreeft. Sommige grondstoffen zijn nu eenmaal kostbaarder dan andere. Hetgeen overigens niet wil zeggen dat ze ook beter presteren. Sterker nog, sommige goedkope grondstoffen hebben een buitengewoon attractieve werking en andersom zijn er dure grondstoffen die slechts in specifieke gevallen van meerwaarde zijn.

Je kunt ook gewoon kiezen om alleen met de basismix aan de slag te gaan. Misschien wat aanpassingen te doen in de fysieke eigenschappen van de boilie zonder verdere toevoeging van grondstoffen of alleen een enkele flavour of trigger. Deze boilie is dan goedkoper, eenvoudig, in balans en maakt in sommige situaties net zoveel brokken als elke andere bol. Denk maar eens aan het effect van een schrale boilie op wateren waar extreme hengeldruk heerst, veel natuurlijk voedsel is of tactische beslissingen zoals witvissers soms doen tijdens wedstrijden. Er gaan genoeg verhalen de ronde over uitzonderlijke vangsten.

Prijs & kwaliteit: 

Wij vinden het belangrijk dat we de prijs zo scherp mogelijk houden, maar wij gaan niet voor de goedkoopste boilie. Wat wij willen is de beste verhouding in prijs en kwaliteit, je geld bewust en goed besteden en het gemak van ons concept. Dus weten waar je het aan uitgeeft en je eigen ding doen! De rede ook waarom wij je zo bewust mogelijk je eigen keuzes laten maken. Weten wat er in je boilie zit en waarom vormt de basis voor een goede investering. Soms zijn complexe en daarmee vaak kostbare recepten kansrijk, maar vaak ook niet. Die keuze moet je zelf (kunnen) maken vinden wij. Jij bent de enige die precies weet waar je mee bezig bent en wat wel of niet voor jou werkt. 

Bulkprijzen: 

De prijs die tijdens het ontwerpen met je meeloopt gaat over een afname van een 10 kilo batch. Uiteraard kan je meer bestellen. De prijs wijzigt indien er grotere batches besteld worden van dezelfde mix. Dit kun je aangeven tijdens het bestellen van je recept. Wij werken met een vast kortingsbedrag per kilo bij elke 5 kilo extra afname. Boven de 50 kilo kan je met ons eventueel alternatieve afspraken maken. De vraag is om hiervoor met ons contact op te nemen (zie "Contact").

De markt:  

Wij verdelen de markt grofweg in 4 sectoren: het "geurtje-kleurtje", de zogeheten "prijsvechters", de grote "midden-markt" en de "high end". Prijzen fluctueren grofweg binnen deze markt tussen de 3,- en 20,- euro per kilo. Het moge duidelijk zijn dat het bedrijfsmatig simpelweg niet mogelijk is om in al deze prijsverschillen eenzelfde product te leveren. Natuurlijk kan een scherpe inkoop, hoge productiehoeveelheden of lage overhead ertoe leiden dat procentueel de prijs wat fluctueert, maar dit kent absolute grenzen. Ook hier geldt dat het niet perse zo hoeft te zijn dat de dure boilie beter werkt (op jouw water of in jouw situatie) dan een goedkopere, maar helder is dat het soort van grondstoffen, de samenstelling van de boilie en wijze van produceren behoorlijk verschillen. Trek zelf je conclusie!