De zomermix kent uitstekende fysieke eigenschappen, is gezond en werkt goed met tal van grondstoffen. Bovenal is hij robuust zodat je er een alle kanten mee op kan. Van schrale koolhydratenbom met een tikkie flavour of trigger tot vette, voedingsrijke notenmix, vismeelbal of birdfoodboilie. Aan jou de keus! (max. toe te voegen = 40%).

Voorbeeldrecepten

Onder de preloads vind je recepten van andere vissers die je desgewenst wat op gang helpen.

Preloads

Voor de herfstmix voegen we aan onze basis vitaminen en mineralen toe. In de zomer is dat niet nodig, want er is voldoende natuurlijk voedsel aanwezig, maar in de herfst neemt dit af en maakt de vis zich op voor de winter. De smaak is neutraal en de basis hetzelfde, dus speelruimte zat! (max. toe te voegen = 37,5%).

In de winter zijn de omstandigheden een stuk zwaarder. De karper heeft weerstand nodig en een goede spijsvertering. Het kan geen kwaad om hem daarbij wat te helpen. Wij voegen daarom naast een vitaminen en mineralen preparaat ook wat zemelen en plantaardige vetten (plantensterolen) toe. (max. toe te voegen = 35%).

In de lente komt de natuur tot leven. Binnen afzienbare tijd is er weer natuurlijk voedsel. Maar zeker in het vroege voorjaar en rondom de paai is wat extra energie wenselijk. Ook nu geven we vitaminen en mineralen, aangevuld met "snelle suikers" (druivensuiker). Instinctief weet de karper dit wel te waarderen. (max. toe te voegen = 35,5%).

Voorbeeldrecepten

Onder de preloads vind je recepten van andere vissers die je desgewenst wat op gang helpen.

Preloads